Helvai Hakani
60 g nişasta
60 g pirinç unu
28 g zeytinyağı
60 g Pınar Tereyağı
100 g toz badem
18 g file badem
720 g Pınar Süt
400 g toz şeker
YAPILIŞI
- Süt ve şekeri bir tencerede kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp sıcakta bekletin.
- 3 çeşit unu karıştırıp zeytinyağı ve tereyağı ile bir tavada kavurmaya başlayın.
- Birkaç dakika sonra toz bademi içine ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
- Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte rengi dönünceye kadar kavurun.
- 20 dakika sonra sıcak şerbeti kepçe kepçe ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Tüm şerbeti ekledikten sonra kısık ateşte birkaç dakika demlenmeye bırakın. Bu esnada file bademleri hafifçe kavurun.
- TABAKLARA ALINCA ÜZERİNE PAYLAŞTIRIN
Yorumlar