Helvai Hakani

 
MALZEME
 
70 g un
60 g nişasta
60 g pirinç unu
28 g zeytinyağı
60 g Pınar Tereyağı

100 g toz badem
18 g file badem
720 g Pınar Süt

400 g toz şeker
 
YAPILIŞI 
 
  • Süt ve şekeri bir tencerede kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp sıcakta bekletin.
  • 3 çeşit unu karıştırıp zeytinyağı ve tereyağı ile bir tavada kavurmaya başlayın.
  • Birkaç dakika sonra toz bademi içine ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
  • Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte rengi dönünceye kadar kavurun.
  • 20 dakika sonra sıcak şerbeti kepçe kepçe ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Tüm şerbeti ekledikten sonra kısık ateşte birkaç dakika demlenmeye bırakın. Bu esnada file bademleri hafifçe kavurun.
  • TABAKLARA ALINCA ÜZERİNE PAYLAŞTIRIN
 
 
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar