6 adet soğan(doğranmış)
3 adet domates(rendelenmiş)
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 demet maydanoz(kıyılmış)
1,5 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
ÜZERİNE
2 yemek kaşığıyoğurt
1 yemek kaşığısıvı yağ
1 adetyumurta
YAPILIŞI
- Öncelikle iç malzemeyi hazırlayalım. Isıtılmış tavada sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar pişirin.
- Salçayı ve ardından domates rendesini ekleyip orta ateşte pişirin.
- Tuz
ve karabiberi de eklenen iç harcı ocaktan almadan önce maydanozu
ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelene kadar
soğutun.
- Hamur için bir kapta tüm malzemeleri yoğurun ve 30 dakika mayalamaya bırakın.
- Mayalanan hamuru unlu tezgaha alın ve 5 eşit beze olacak şekilde bölün.
- Bezeleri tepsinizin büyüklüğüne göre açın.
- Açtığınız yufkaların üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün.
- 3 adet yufkayı tepsinize yerleştirin.
- İç harcın tam altında olacak dördüncü yufkayı hamur olmaması için 170 derecede 7 dakika kadar ayrı bir tepside fırınlıyoruz.
- Fırınlanan yufkayı diğer üç yufkanın üzerine koyduktan sonra iç harcı yufkanın her yerine yayıyoruz.
- Son
yufkayı da harcın üzerine yerleştirdikten sonra bir kapta
çırptığınız yoğurt, sıvı yağ ve yumurta karışımını yufkanın üzerine
iyice yayın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra 20 dakika dinlendirin ve AYRANLA YİYİVEERİN
Yorumlar