HURMA TATLISI
trabzon hurmalı bisküvi tatlısı
YAPILIŞI AHANDA AŞŞADA
1 pak. Eti sultani üzümlü
1 ad tam olgunlaşmış Trabzon hurması
2 tatlı kaşığı çiçek balı
2 taelı kaşığı Hindistan cevizi rendelenmiş
1 tatlı kaşığı kakao
Hurmanın içini bir tabağa çıkarın bal ve Hindistan cevizini ekleyip iyice çırpın 30 dakika bekletin sonra tabağa ilk önce karışımdan ince bir tabaka yayıp üstüne bisküvi üstüne karışımdan bir kat bisküviler bitene kadar en fazla 3 kat yapın miktarı arttırarak daha fazla yapabilirsiniz ama daha geniş bir tepsi kullanın 3 katı geçmesin veya kaaselere ayrı ayrı yapabilirsiniz en son kalan karışımı boca edip üstüne kakao yu serpin 30 dakika daha bekletin ama dolapta ister tatlı olarak tek başına ister muhallebi ister sütlaç üstüne ekleyip yemekte fayda var
TR
Yorumlar