HURMA TATLISI

 

 

 

 

 

trabzon hurmalı bisküvi tatlısı

 
YAPILIŞI AHANDA AŞŞADA
1 pak. Eti sultani üzümlü
1 ad tam olgunlaşmış Trabzon hurması
2 tatlı kaşığı çiçek balı
2 taelı kaşığı Hindistan cevizi rendelenmiş
1 tatlı kaşığı kakao
Hurmanın içini bir tabağa çıkarın bal ve Hindistan cevizini ekleyip iyice çırpın  30 dakika bekletin  sonra tabağa ilk önce karışımdan ince bir tabaka yayıp üstüne bisküvi üstüne karışımdan bir kat bisküviler bitene kadar  en fazla 3 kat yapın miktarı arttırarak daha fazla yapabilirsiniz ama daha geniş bir tepsi kullanın 3 katı geçmesin veya kaaselere ayrı ayrı yapabilirsiniz   en son kalan karışımı boca edip üstüne kakao yu serpin 30 dakika daha bekletin ama dolapta  ister tatlı olarak tek başına ister muhallebi ister  sütlaç üstüne ekleyip yemekte fayda var
                                    TR

Yorumlar

Popüler Yayınlar