MALZEMELER
500 gram kıyma 1 adet kuru soğan 3-4 adet yeşil biber 2/3 su bardağı irmik 2 adet domates 5 yemek kaşığı tereyağı 3 tatlı kaşığı toz biber 1,5 tatlı kaşığı karabiber 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz
YAPILIŞI
Öncelikle karıştırma kabına kıyma, irmik, 1 adet rendelediğimiz kuru soğan, karabiber, toz biberi ekleyip iyice karıştırıyoruz üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz. Dinlenen etimize silindir sekli verip kenara alıyoruz. Domateslerimizi dilim dilim kesiyoruz ve biberlerle beraber üzerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürüyoruz ve kenara alıyoruz. Somun ekmeğini ikiye bölüyoruz. Öncelikle tavada ekmegin içini kızartıyoruz kenara alıyoruz. Domates ve biberleri tavada pişirip kenara alıyoruz. Ocağa tavayı alıyoruz. Tavaya fırça ile sıvı yağ ekleyip köfteleri tavada pişiriyoruz. Köfteleri kenara alıyoruz. Başka bir tavaya tereyağını ekliyoruz. Eridikten sonra toz biber ekliyoruz 15 saniye sonra ekmeğin iç kısmını yağa batırıp kenara alıyoruz kalan yağın üzerine pişirdiğimiz köfteleri ekleyip 30 saniye pişiriyoruz. ekmeğin üzerine köfteleri domates ve biberleri ekliyoruz. veee AYRANLA YİYORUZZZ
Yorumlar