PAPARA 1

                                                     

 


                                                                MALZEME

 

  • 1 baş beyaz soğan
  • 1,5 bardak et suyu VY tavuk suyu
  • 5-6 dilim bayat ekmek
  • 250 gr tereyağ
  • 250 gr kıyma / haşlanmış tavuk eti
  • 2 sivri biber
  • 1 çorba kaşığı salça biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt

 

 

                                                  YAPILIŞI 

 

  • Tavuk eti kullanacaksanız etlerinizi haşlayıp didikleyin. Elde ettiğiniz tavuk suyundan kenara ayırın.
  • Tereyağınızın yarısını tavaya alıp piyazlık doğranmış beyaz soğanları KAVURUN
  • İnce kıyılmış biberlerinizi de ekleyip birkaç dakika birlikte kavurmaya devam edin.
  • Kıymanızı yahut didiklenmiş tavuk etlerinizi ekleyip, tuzunu ve baharatını ayarlayarak birlikte kavurmaya devam edin.
  • Etli harcın kavrulmasının son aşamasında salçanızı veya domates rendenizi ekleyip aromasını kuvvetlendirin.
  • Bir buçuk su bardağı tavuk suyu yahut yoksa sıcak suyu ilave edip 4-5 dakika tıkırdatın.
  • Arzuya göre ister küp doğranmış bayat ekmeklerinizi ilave edip harmanlayıp, ateşi kapattıktan sonra ağzı açık demlenmeye alın; arzu ederseniz bu sosu siniye yaydığınız bayat ekmeklerinizin üzerine gezdirin.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin.
  • Bir tavada ayrıca kızdırılmış tereyağında yaktığınız pul biber

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar