PAPARA 1
MALZEME
- 1 baş beyaz soğan
- 1,5 bardak et suyu VY tavuk suyu
- 5-6 dilim bayat ekmek
- 250 gr tereyağ
- 250 gr kıyma / haşlanmış tavuk eti
- 2 sivri biber
- 1 çorba kaşığı salça biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI
- Tavuk eti kullanacaksanız etlerinizi haşlayıp didikleyin. Elde ettiğiniz tavuk suyundan kenara ayırın.
- Tereyağınızın yarısını tavaya alıp piyazlık doğranmış beyaz soğanları KAVURUN
- İnce kıyılmış biberlerinizi de ekleyip birkaç dakika birlikte kavurmaya devam edin.
- Kıymanızı yahut didiklenmiş tavuk etlerinizi ekleyip, tuzunu ve baharatını ayarlayarak birlikte kavurmaya devam edin.
- Etli harcın kavrulmasının son aşamasında salçanızı veya domates rendenizi ekleyip aromasını kuvvetlendirin.
- Bir buçuk su bardağı tavuk suyu yahut yoksa sıcak suyu ilave edip 4-5 dakika tıkırdatın.
- Arzuya göre ister küp doğranmış bayat ekmeklerinizi ilave edip harmanlayıp, ateşi kapattıktan sonra ağzı açık demlenmeye alın; arzu ederseniz bu sosu siniye yaydığınız bayat ekmeklerinizin üzerine gezdirin.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin.
- Bir tavada ayrıca kızdırılmış tereyağında yaktığınız pul biber
Yorumlar