2 damla taze sıkılmış limon suyu
YAPILIŞI
- Hafif ıslak bir kıvam alacak kurabiyelerin şerbeti için;
derin bir tencereye aldığınız su ve toz şekeri kısık ateşte kaynamaya
bırakın. Kaynamaya başlayıp koyu bir kıvam alan şerbete taze sıkılmış
limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Ilınması için oda sıcaklığında
bekletin.
- Kurabiye hamuru için; oda sıcaklığında
beklettiğiniz tereyağı ve yumurtayı karıştırma kabına alın. Kakao,
ayçiçek yağı ve pudra şekerini ekleyip krema kıvamını alana kadar
karıştırın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar
ekleyip ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurmaya başlayın. Elde
ettiğiniz kurabiye hamurunu streç film yardımıyla sarıp buzdolabında 30
dakika kadar dinlendirin.
- Hazırladığınız kurabiye
hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde
yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı
olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-12 dakika
üzerleri hafif çatlayana kadar pişirin.
- Fırından
çıkardığınız kurabiyeleri, mümkünse bir ızgara teli üzerinde 10 dakika
kadar dinlendirip ılık şerbete batırın. Servis tabağına aldığınız
kurabiyeleri pudra şekeri
Yorumlar