BALLI TAVUK MAHMUDİYE (OSMANLI)

   





 

  MALZEME

  • 1 iri tavuk
  • 50 gr tereyağı
  • 1 soğan          ACI
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı bal ÇİÇEK
  • 15 kuru kayısı
  • 50 gr soyulmuş badem
  • 1 avuç kuru üzüm BEYAZ ÜZÜM
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

MAHMUDİYE YAPILIŞI
Tavuk etlerini iri parçalar halinde doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp tereyağında   kavurun. Tavuk etlerini ekleyerek 1-2 dakika soteleyin. Kayısı, üzüm, bal, hardal, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Suyu ilave edip önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Bademleri 1 çay kaşığı tereyağı ile rengi dönünceye kadar kavurun. Tavuk etlerinin üzerine serpiştirin. Pirinç pilavı VE AYRANLA YİYİVERİN
                                                                     TR/

Yorumlar

Popüler Yayınlar