KABAK YEMEKİ








MALZEME

400 gr kuzu eti/KIYMA VEYA UFAK PARÇA
3 yemek kaşığı nebati yağ
4 soğan
40 gr tereyağı
400 gr asma kabak
150 gr haşlanmış nohut
80 gr koruk suyu
1,5 yemek kaşığı kuru nane
Tarçın
Tuz 


YAPILIŞI

Etleri küçük kuşbaşı doğrayın ve yağda kavurun. Tuzunu ekleyip az su ile pişirin. Soğanları halka halka kesip tereyağında kavurun. Kabağı kalın dilimler halinde kesip etlerin üzerine ilave edin. Soğanları, nohudu ve üstüne 2. bir kat  KABAK  ekleyip pişmeye bırakın. Piştikten sonra koruk suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatıp altını kapatın. Kuru nane serpin. Servis tabağına alın, üzerine tarçın serpin.




Yorumlar

Popüler Yayınlar