MAKARNA KAVURMA YOĞURTLU
MALZEMELER
1 paket makarna istenen çeşit
1/2 çay bardağı zeytin yağı
1 ad orta boy kuru soğan
4 su bardağı yoğurt
4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı kuru nane
1.5 litre su
1 TATLI KAŞIĞI SİLME TUZ
YAPILIŞI
makarnaları fırın tepsisine döküp yağı ekleyip iyice harmanlayın
kuru soğanı ince doğrayıp makarnaya ekleyip karıştırın fırını 10 dakika ya ve 150 dereceye getirip tepsiyi en üst sıraya yerleştirinaçık kahverngi olması lazım [fırına göre değişebilir sğre) kızaran makarnaları tencere alıp suyu TUZU ilave edip suyunu çekene kadar pişirin 10 DAKİKA DİNLENDİRİP yoğurt sarmısak ezilmiş nane karışımını ekleyip salata eşliğinde yiyin
TR
Yorumlar