KADIN BUDU KÖFTE

                                                                                  TR
  



           MALZEME
  • 500 gram köftelik kıyma 
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1.5  kahve fincanı pirinç
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • bir  çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Galeta unu



                                                                          YAPIMI

Kıymanızı ikiye bölün.  tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın, kavurun. Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin. 1 dakika kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın. Diğer tarafta pirincinizi haşlayın.
Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma ve haşlanıp süzülmüş pirinci alın. Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcınızı yoğurun. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
Kızartma aşamasında yağınızı derin kızartma tencerenize alın. Köftelerinize iri YASSI  şeklini verin. Köftelerinizi önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma, ardından çırpılmış yumurtaya bulayın.  kızgın yağda kızartın, . ayranla yiyin

Yorumlar

Popüler Yayınlar