MALZEME
1 kg . yeşil domates
2 adet orta boy kuru soğan
200 gr. kıyma yağsız
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı salça
1,5 bardak sıcak su
üzerine maydanoz
karabiber
tuz
2 adet orta boy kuru soğan
200 gr. kıyma yağsız
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı salça
1,5 bardak sıcak su
üzerine maydanoz
karabiber
tuz
YAPIMI
Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz. Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Salçayı ilave ederek karıştırıp sıcak suyu katıyoruz. 1-2 dakika kaynayınca yeşil domatesleri ilave ediyoruz.
Domatesler küçükse bütün olarak ,büyükse dörde bölerek kullanabilirsiniz. Domatesleri de yemeğe ekledikten
2 dakika sonra pirinci ilave ederek orta ateşte domatesler erimeyecek şekilde yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
Ocaktan indirmeden önce limon suyu tuz ve karabiberi ilave ederek ,kıyılmış maydanozu üzerine serpip yiyoruz
Salçayı ilave ederek karıştırıp sıcak suyu katıyoruz. 1-2 dakika kaynayınca yeşil domatesleri ilave ediyoruz.
Domatesler küçükse bütün olarak ,büyükse dörde bölerek kullanabilirsiniz. Domatesleri de yemeğe ekledikten
2 dakika sonra pirinci ilave ederek orta ateşte domatesler erimeyecek şekilde yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
Ocaktan indirmeden önce limon suyu tuz ve karabiberi ilave ederek ,kıyılmış maydanozu üzerine serpip yiyoruz
Yorumlar