Chijeu-Buldak [kore}
malzemeler
1 kilo Tavuk Göğüs, Küp kesilmiş
2-3 Tatlı Kaşığı Pul Biber
2-3 Yemek Kaşığı Acı Biber Ezmesi
1 Yemek Kaşığı Soya Sosu
2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
üçte bir Su Bardağı Bal
6 Diş Sarımsak , İnce kıyılmış
2 Tatlı Kaşığı Taze Zencefil, İnce kıyılmış
1 Çay Bardağı Su
300 Gram Mozarella Peyniri, Rendelenmiş
Üzeri için
1 Adet Yeşil Soğan, İnce dilimlenmiş
1 Adet Yeşil Soğan, İnce dilimlenmiş
Geniş bir kasede kırmızı pul biber, acı biber ezmesi, soya sosu,
ayçiçek yağı, karabiber, bal, ince kıyılmış sarımsak ve zencefili
çırparak karıştırın. İçine küp kesilmiş tavukları ilave edip, tüm
malzemeleri iyice harmanlayın.
Sosa bulanmış tavukları geniş bir tavaya yerleştirin. İçinde tavukları
marine ettiğiniz kaba 1 çay bardağı kadar su ilave edip, karıştırın ve
tavadaki tavukların üzerine dökün. Tavanın kapağını kapatın ve yüksek
ateşte yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Tavukların yanmaması için ara sıra
dibini kontrol edin. Ardından tavukları bir kez karıştırın ve ters
çevirin. Tekrar kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika daha pişmeye
bırakın.Pişen tavukların üzerine rendelenmiş mozarella peynirini serpiştirin ve önceden ısıtılmış 250 derece fırında peynirler eriyene dek yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Üzerine ince dilimlenmiş yeşil soğan serpiştirip, pide ve ayranla yiyin
Yorumlar