MAKLUBE Mardin yöresel

           









             MALZEME

  • 1 KİLO  tavuk bonfile
  • 3 tane patlıcan
  • 4 tane patates
  • 6 tane biber
  • 5 tane domates
  • 3 su bardağı pirinç pilavı
  • Tuz
  • Sıcak su


  sebzeleri ayrı ayrı küp küp doğruyoruz ve sırasıyla kızartıyoruz domates hariç. Eti de kuşbaşı olacak şekilde doğruyoruz ve onları da güzel bir şekilde kızartıyoruz. Kızartma aşaması bittikten sonra teflon bir tencereye önce etlerimizi diziyoruz. Üstüne patlıcanları daha sonra biberleri ve domatesleri sırasıyla güzelce diziyoruz ve en sonunda daha önce ısladığımız pirinci de ilave edip onun da güzelce her yere yayıyoruz. Tencere de pirinci iki parmak geçecek kadar sıcak su ekliyoruz ve pişmeyi bırakıyoruz. Pişip biraz dinlendikten sonra tencerenin üstüne düz bir tepsi koyup yayılmayacak şekilde çeviriyoruz. SONRA AYRANLA YİYORUZ

Yorumlar

Popüler Yayınlar