SODALI BÖYEK

SODALI BÖYEK



MALZEMELER
   6 adet yufka
  2 yumurta (birisinin sarısı üstüne)   1 su bardağı süt yarım yağlı
  1 su bardağı sıvıyağ/ZEYTİN YAĞI
  1 adet maden suyu


AHANDA YAPIMI

1. Sodalı peynirli börek için ilk olarak yufkaları tepsiye yerleştiriliyoruz Tepsiyi yağladıktan sonra ilk yufkayı seriyoruz. Yufkanın kenarları tepsinin dışına sarksın. İçine yumurta süt ve sıvıyağ karışımından 3-4 yemek kaşığı döküp her yerine sürüyoruz. Sonra ikinci ve üçüncü yufkaya da aynı şeyi yapıyoruz. Fakat bu yufkalar dışa sarkmasın Büyük gelirse yufkanın yarısını bölüp kullanabilirsiniz. Üçüncü yufkadan sonra iç harcımızı tamamen serpiştiriyoruz her yanına. Sonra kalan 2 yufkayı da üstüne kapatıyoruz. Ve kalan sosu üstüne döküyoruz.
2. Böreğimizi pişmeye hazırlıyoruz. Böreğimizi dilimliyoruz. Dilimledikten sonra maden suyumuzu üstüne döküyoruz. Yarım saat-bir saat dinlendirdikten sonra üstüne yumurta sarısı sürüyoruz.(isteğe göre çörek oto serpilir).
3. Tepsiyi fırına GÖNDERİYORUZ. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat kırk dakika arası BİŞİRİN
FIRIN TİPİNE GÖRE DEĞİŞEBİLİR ARA ARA KONTROL EDİN

Yorumlar

Popüler Yayınlar