TRBABA POĞAÇA
MALZEME
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı ( içine )
1pk yaş maya
1 yemek kaşığı (tepeleme ) şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi
Beyaz peynir
Üzeri için susam
Üzeri için 2 yumurta sarısı
YAPILIŞI
Bir bardak ılk süt, maya ve şeker eriyene kadar karıştırılır ve bir kabın içine alınır.Diğer sıvı malzemelerde ilave ediltikten sonra iyice karıştırılır ve unu azar,azar dökülerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur.
Yoğrulan hamurun üzeri nemli bezle kapatıldıktan sonra 2 katına çıkana kadar 1 saat mayalandırılır.
Mayalan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılıp elle açıldıktan sonra iç malzemesi konup kapatılır ve yuvarlanarak şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.
Tekrar 45 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.
Mayanalan hamurun üzerine yumurta sarısı sürülüp,susam serpilir ve önceden 180 derece ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
AYTANLA İÇİN EMİ
Yorumlar