TAHİNLİ İRMİK HELVASI
TAHİNLİ İRMİK HELVASI
250 GR İRMİK
125 GR TEREYAĞI
350 GR ŞEKER
10 AD KESME ŞKER
1 SU BARDAĞI TAHİN
YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ
YARIM LİTRE SU
YAPILIŞI
DERİNCE BİR TAVADA YAĞI ERİTİN EN AZ 4 PARMAK DERİNLİK YAĞIN KÖPÜĞÜNÜ ALIN İRMİĞİ VE TUZU EKLEYİN SÜREKLİ KARIŞTIRARAK İYİCE KAVURUN ŞEKERİ ÜZERİNE EKLEYİN BU ARADA SU AYANINIZDA HAZIR OLSUN İKİ ÜÇ KERE KARIŞTIRIP SUYU EKLEYİN BİR KERE KARIŞTIRIP OCAĞIN ALTI TAM AÇIK OLSUN
SUYUNU ÇEKENE KADAR BEKLEYİN GÖZ GÖZ OLUNCA ALTINI KAPATIN TAHİNİ EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIN KAPAĞINI ÖRTÜN EN AZ 30 DAK BEKLETİP İSTERSENİZ SICAK OLARAK İSTERSENİZ DOLAPTA SOĞUTUPTA YİYEBİLİRSİNİZ
Yorumlar