TR BABA USULÜ PATAESLİ YUMURTA
MALZEME
500 GR PATATES
1 ÇAY BARDAĞI YEŞİL BİBER
1 ÇAY BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR
4 YUMURTA (FAZLADA OLABİLİR)
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER
1 çay KAŞIĞI TUZ
YAPIMI
PATATESLERİ KABUKLARINI SOY
MADAN 1 CM KALINLIKTA HALKA ŞEKLİNDE DOĞRAYIN
TUZU SERPİP SÜZGECE ALIN B
EKLESİN 10 DAKİKA
TAVAYA YAĞI ALIN KIZDIKTAN SONRA PATATESLERİ TAVAYA MÜMKÜN OLDUĞU KADAR BOŞLUK KALMAYACAK ŞEKİLDE DİZİN DİĞER YÜZÜNE ÇEVİRİP ARKALI ONLÜ RENK DEĞİŞRİECEK KADAR KIZARTIN KAHVERENGİLEŞMESİN DİĞER YÜZÜ ÇEVİRDİKTEN SONRA
BİBERLERİ İNCE DOĞRAYIP ÜSTÜNE SERPİN 1 KAKİKA KADAR SONRA YUMURTAYI KASEDE ÇIRPIN MALZEMEYE EŞİT ŞEKİLDE DÖKÜN KAPAĞINI KAPATIP 4 DAKİKA KADAR ORTA ATEŞTE PİŞİRİN
ALTINI KAPATIP 5 DAK BEKLEYİN TAVADAKİ MALZEMEYİ ORTADAN SPATULA YARDIMI İLE 2 YE BÖLÜN BİRİ YARIMA KAŞARI SERPİP DİĞER YARIMI ÜSTÜNE KAPATIN PUL BİBERİ SERİP SONRA MEYVE SUYU Kİ ŞEFTALİ TAVSİYE EDİLİR DALDIRIN ÇATALI
Yorumlar