TR BABA USULÜ PATAESLİ YUMURTA









MALZEME

500 GR PATATES
1 ÇAY BARDAĞI YEŞİL BİBER
1 ÇAY BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR
4 YUMURTA (FAZLADA OLABİLİR)
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER
1 çay  KAŞIĞI TUZ

YAPIMI 

PATATESLERİ  KABUKLARINI SOY
MADAN  1 CM KALINLIKTA HALKA ŞEKLİNDE DOĞRAYIN
TUZU SERPİP SÜZGECE ALIN B
EKLESİN 10 DAKİKA
TAVAYA YAĞI ALIN  KIZDIKTAN SONRA PATATESLERİ TAVAYA  MÜMKÜN OLDUĞU KADAR BOŞLUK KALMAYACAK ŞEKİLDE DİZİN DİĞER YÜZÜNE ÇEVİRİP ARKALI ONLÜ RENK DEĞİŞRİECEK KADAR KIZARTIN  KAHVERENGİLEŞMESİN  DİĞER YÜZÜ ÇEVİRDİKTEN SONRA
BİBERLERİ İNCE DOĞRAYIP ÜSTÜNE SERPİN  1 KAKİKA KADAR SONRA YUMURTAYI KASEDE ÇIRPIN MALZEMEYE EŞİT ŞEKİLDE  DÖKÜN KAPAĞINI KAPATIP 4 DAKİKA KADAR ORTA ATEŞTE PİŞİRİN
ALTINI KAPATIP 5 DAK BEKLEYİN TAVADAKİ  MALZEMEYİ ORTADAN SPATULA YARDIMI İLE 2 YE BÖLÜN BİRİ YARIMA KAŞARI SERPİP DİĞER YARIMI ÜSTÜNE KAPATIN  PUL BİBERİ SERİP  SONRA MEYVE SUYU Kİ ŞEFTALİ TAVSİYE EDİLİR  DALDIRIN ÇATALI                               

Yorumlar

Popüler Yayınlar