MAKARNA TATLISI

MAKARNA TATLISI


Malzemeler  500 gr makarna(spagetti disinda) en iyisi düdük makarna
4 bardak su
1 lt sut
4 Adet yumurta
2 Adet vanilya
1 limon kabugu rendesi
1.5 bardak seker(seker miktarini dilediginiz gibi ayarlayabilirsiniz)
 
Yapılışı
Ilk olarak makarnayi bir firin tepsisine bosaltin ve orta isidaki firinda hafif kizarana kadar pisirin.Makarnalarin rengi kizarmaya baslayinca uzerine 4 bardak suyu ekleyin ve pisirmeye devam edin.Diger yanda yumurtalari cirpin.Icine sut,seker,vanilya ve limon kabugu rendesini ekleyin karistirin.Makarnalar iyice suyunu cektikten sonra,hazirlamis oldugunuz sutlu karisimi makarnalarin uzerine dokun.Uzeri kizarana kadar pisirmeye devam edin.Isterseniz pudra sekeri serpip  önce kendiniz sonra başkası yesin

Yorumlar

Popüler Yayınlar