SABAH MANTISI





SABAH  MANTISI


MALZEME
2 SU BARDAĞI BUĞDAY UNU
1 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 çay kaşığı tuz [kaya tuzu]
250 GRAM  BEYAZ PEYNİR MUMKÜNSE SALAMURA TİPİ
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
YARIM ÇAY KAŞIĞI KİŞNİŞ (YOKSA SORUN DEĞİL DERT ETMEYİN)
YARIM ÇAY BARDAĞI MİNİİİCİİİKKKK DOĞRANMIŞ KURU SOĞAN [zinhar beyaz tatlı olmayacak]
3 SU BARDAĞI YOĞURT


SOSU İÇİN
5 YEMEK KAŞIĞI SIZMA ZEYTİN YAĞI
1 YEMEK KAŞIGI KURU NANE
1 TATLI KAŞIGI TOZ  BİBER
1 ÇAY KAŞIGI PUL BİBER

 
YAPILIŞI
UNLARI TUZU  OLDUKÇA SERT BİR HAMUR YAPIN  HANİ ŞU KULAK MEMESİ DEDİKLERİ VAR YA ONUN 2 KATI SERT OLSUN  VE E AZ 20 DAK YOĞURUN  TOPAK HALE GETİRİP  BİR KABA KOYUN ÜSTÜNÜ NEMLİ BEZLE ÖRTEREK  15 DAK  BEKLETİN  SÜRE SONUNDA  İKİYE AYIRIP HER BİR BEZEYİ EN AZ  ÜÇ MİLİM KALINLIKTA AÇIN AMAN CETVEL ALIPTA 3 DİYE DİRETMEYİN  ACICIK EKSİK FAZLA SORUN OLMAZ  AÇTIĞINIZ HAMURU 4 CM YE 4 CM KARE KESİN  İÇİNE PEYNİR HARCINDAN ALABİLDİĞİ KADAR KOYUP KLASİK MANTI ŞEKİLİNDE KAPATIN KAYNAR TUZLU SUDA MANTILAR YUKARI ÇIKINCAYA KADAR HAŞLAYIN  SÜZGECE ALIP SÜZÜLDUKTEN SONRA GENİŞÇE BİR TABAĞA ALIN    YOĞURDU DÖKÜN ÜSTÜNE  SOSU İÇİN YAĞI  TAVAYA ALIN  YAĞ KIZDIKTAN SONRA ALTINI KAPATIP SIRAYLA  TOZ BİBER NANE PUL BİBERİ KOYUP HIZLICA KARIŞTITP 30 SANİYE SONRA  SOSUNU DÖKÜP HIZLICA MİDEYE İNDİRİN BU MANTI SABAH KAHVALTISI OLARA YEMEK İÇİN  YAPTIM AMAAAA HER ZAMAN YAYPIP YİYEBİLİRSİNİZ İCAZET VERİYORUM  [ BİR TARKANBABA KLASİĞİ]

Yorumlar

Popüler Yayınlar