SABAH MANTISI
SABAH MANTISI
MALZEME
2 SU BARDAĞI BUĞDAY UNU
1 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 çay kaşığı tuz [kaya tuzu]
250 GRAM BEYAZ PEYNİR MUMKÜNSE SALAMURA TİPİ
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
YARIM ÇAY KAŞIĞI KİŞNİŞ (YOKSA SORUN DEĞİL DERT ETMEYİN)
YARIM ÇAY BARDAĞI MİNİİİCİİİKKKK DOĞRANMIŞ KURU SOĞAN [zinhar beyaz tatlı olmayacak]
3 SU BARDAĞI YOĞURT
SOSU İÇİN
5 YEMEK KAŞIĞI SIZMA ZEYTİN YAĞI
1 YEMEK KAŞIGI KURU NANE
1 TATLI KAŞIGI TOZ BİBER
1 ÇAY KAŞIGI PUL BİBER
YAPILIŞI
UNLARI TUZU OLDUKÇA SERT BİR HAMUR YAPIN HANİ ŞU KULAK MEMESİ DEDİKLERİ VAR YA ONUN 2 KATI SERT OLSUN VE E AZ 20 DAK YOĞURUN TOPAK HALE GETİRİP BİR KABA KOYUN ÜSTÜNÜ NEMLİ BEZLE ÖRTEREK 15 DAK BEKLETİN SÜRE SONUNDA İKİYE AYIRIP HER BİR BEZEYİ EN AZ ÜÇ MİLİM KALINLIKTA AÇIN AMAN CETVEL ALIPTA 3 DİYE DİRETMEYİN ACICIK EKSİK FAZLA SORUN OLMAZ AÇTIĞINIZ HAMURU 4 CM YE 4 CM KARE KESİN İÇİNE PEYNİR HARCINDAN ALABİLDİĞİ KADAR KOYUP KLASİK MANTI ŞEKİLİNDE KAPATIN KAYNAR TUZLU SUDA MANTILAR YUKARI ÇIKINCAYA KADAR HAŞLAYIN SÜZGECE ALIP SÜZÜLDUKTEN SONRA GENİŞÇE BİR TABAĞA ALIN YOĞURDU DÖKÜN ÜSTÜNE SOSU İÇİN YAĞI TAVAYA ALIN YAĞ KIZDIKTAN SONRA ALTINI KAPATIP SIRAYLA TOZ BİBER NANE PUL BİBERİ KOYUP HIZLICA KARIŞTITP 30 SANİYE SONRA SOSUNU DÖKÜP HIZLICA MİDEYE İNDİRİN BU MANTI SABAH KAHVALTISI OLARA YEMEK İÇİN YAPTIM AMAAAA HER ZAMAN YAYPIP YİYEBİLİRSİNİZ İCAZET VERİYORUM [ BİR TARKANBABA KLASİĞİ]
Yorumlar