ŞAM TATLISI şam usulu


 






ŞAM TATLISI


Malzemeler ;

4 su bardağı İrmik

1 su bardağı Tahin

1 su bardağı Yoğurt

1 paket Kabartma Tozu

1 su bardağı Toz Şeker

ŞURUP İÇİN

3 su bardağı Toz Şeker

3 su bardağı Su

2 yemek kaşığı Limon Suyu

1 yemek kaşığı Yer Fıstığı
yapılışı


Yoğurt, tahin, şeker, irmik çırpılır. 2 saat dinlendirilir. Kabartma tozu eklenir. 30 cm çapında bir tepsi yağlanır, İçine hamur dökülür. 1 yemek kaşığı tahin sürülür. Yer fıstıkları üzerine konur. Orta ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Şeker, su, limon suyu ile karıştırılarak şurup kaynatılır.
Tatlı fırından çıkarıldıktan sonra sıcak iken, soğutulmuş şurup üstüne dökülür.
Not 180 derecede bişirdim ve yüzüne tahin sürmedim veee üstü kabuk tutunca fırından alıp dilimleyip sona gerisin geri fırına dıkınca gayettttt iyi oldu
2 not :1 not şahsi tavsiyedir
Not 3:yogurdu yarım bardak fazla koyarsan tutuyor eğer yoğurt çok katı ise acıcııcııkkk sulandırısan eyi olur
Haaa unutmadan cevizde pek yakışıyor

Yorumlar

Popüler Yayınlar