PATATESLİ BULGUR KÖFTESİ
PATATESLİ BULGUR KÖFTESİ
MALZEMELER
2 SU BARDAĞI BULGUR (ESMER BULGUR)
1,5SU BARDAĞI SU SICAK
500 GR PATATES HAŞLANMIŞ
1 ORTA BOY KURU KIRMIZI SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ[MUMKÜNSE ZEYTİN YAĞI SIZMA]
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER ACI VEYA TATLI
1/2 DEMET MAYDONOZ KIYILMIŞ
YAPILIŞI
bulguru tepsiye dökün üzeine suyun
tamamını ekleyin sonra patatesleri üzerine redeleyip kağpağını kapatıp
30 dak dinlendirin bu arada soğanı incecik kıyın sıvı yağı tavaya alın
soğanları rengi iyice değişene kadar kavurun salçayı ekleyip dört beş
dak daha kavuurun bir kenara alın ılısın bu arada köfteyi yoğurmaya
başlayın patatesleri bulgura iyice yedirin patatesler tamamen kaybolunca
kaurulan soğanlı salçanı yağını harca ekleyin ve kalan salçalı soğanın
üçte birini ve maydonozu ekleyip tekrar yağurun küşük parçalar koparıp
elinizde sıkıp taabağa dizin ve kalan soğanı yanına ekleyip e yiyin
artık ayran veya şalğamıda unutmayın
Yorumlar