PATATESLİ BULGUR KÖFTESİ


 


PATATESLİ BULGUR KÖFTESİ

MALZEMELER
2 SU BARDAĞI BULGUR (ESMER BULGUR)
1,5SU BARDAĞI SU SICAK
500 GR PATATES HAŞLANMIŞ
1 ORTA BOY KURU KIRMIZI SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ[MUMKÜNSE ZEYTİN YAĞI SIZMA]
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER  ACI VEYA TATLI
1/2 DEMET MAYDONOZ KIYILMIŞ

YAPILIŞI

bulguru tepsiye dökün üzeine suyun tamamını ekleyin sonra patatesleri üzerine redeleyip kağpağını kapatıp 30 dak dinlendirin  bu arada soğanı incecik kıyın sıvı yağı tavaya alın soğanları rengi iyice değişene kadar kavurun salçayı ekleyip  dört beş dak daha kavuurun bir kenara alın ılısın  bu arada köfteyi yoğurmaya başlayın patatesleri bulgura iyice yedirin patatesler tamamen kaybolunca kaurulan soğanlı salçanı yağını harca ekleyin  ve kalan salçalı soğanın üçte birini ve maydonozu ekleyip tekrar yağurun küşük parçalar koparıp elinizde sıkıp taabağa dizin ve kalan soğanı yanına ekleyip e yiyin artık ayran veya şalğamıda unutmayın

Yorumlar

Popüler Yayınlar